March 29, 2024

Forefront For Exchange Server 2007 Kurulumu

Forefront ürün ailesinin en çok tercih edilen ürünlerinden biride Forefront For Exchange Server, Exchange server için güvenlik mekanizması sağlayan bu microsoft ürünü birden fazla  sektördeki güçlü antivirüs enginelerini içinde barındırarak gelen zararlı maillere karşı tam koruma sağlıyor.

Yapımızda  Forefrontu tercih etmemizin en büyük avantajı Exchange Serverımız için Front tarafta bir antivirüs yazılımı barındırabiliriz, peki ya bu antivirüs yazılımı o virüsü tanımıyorsa yada belirli bir sebepten dolayı güncel değilse, böyle durumlar için yardımımıza koşan Forefront for Exchange bir engine güncel olmasa bile diğer bir engine ile bu zararlı maili yakalayabiliyor ve belirlediğimiz aksiyona göre silebiliyor, karantinaya alabiliyor  yada  bu maile geçiş hakkı tanıyabiliyor.

Forefront For Exchange Server Exchange rollerinden hub transport yada Edge transport rollerü üzerine kuruyoruz, client access yada mailbox rollerinin üzerinede kurabiliriz ama zararlı exchange servera ulaştıktan sonra bu forefront kullanmanın pekde bir esprisi kalmaz.

Forefront For Exchange Server 2007 Kurulumu

Daha ayrıntılı bilgi için microsoftun forefront for exchange sayfasını ziyaret edebilirsiniz

Artık kuruluma başlayalım.

Setup dosyasını çalıştırdıktan sonra Hoşgeldiniz sihirbazı bizi karşılıyor Next diyerek başlıyoruz.

Lisans sözleşmesini okuduktan sonra Next diyerek devam ediyoruz

Şirket bilgilerini giriyoruz ve Next ile devam ediyoruz

Exchange serverı local makinaya kurabileceğimiz gibi uzaktaki bir servera bağlanarakda kurabiliriz, biz Local Installation seçerek ilerliyoruz

Gelen ekranda Forefront kurulumu yapabilir yada var olan bir forefront için bir client yada member servera admin konsolunu ekleyebilriz. Biz ilk defa bir forefront kuracağımızdan Full Installation diyerek devam ediyoruz, kurulum sihirbazı bazı servisleri check edecek.

Microsoft update web sitesi forefront için bazı updateler içerir bu updateleri kontrol etmek isteyip istemediğimizi soruyor ben bu updateleri kullanmak istemiyorum ve devam ediyorum.

Gelen ekranda Forefront için güvenli modumu, uyumluluk modunumu kullanmak istediğimizi soruyor. Default da gelen Secure mode karantina altına alınmış mailleri tara Compatibility mode ise karantinaya alınan mailleri taramaz. Biz Secure Mode seçerek ilerliyoruz

Bu ekranda  exchange için forefront’un hangi antivirüs engine’lerini kullanacağınız seçiyoruz bir forefront üzerinde en fazla 4 engine seçebiliriz Microsofotun Antimalware engine’i defaullta seçili gelir, 8 Engine’ kullanmak maillerin çok geç gelmesine sebep olacağından ideal değer 4 seçilmiştir. Engine’lerimizi seçtikten sonra Next diyerek devam ediyoruz

Gelen ekran kurulum sonrasında signature databaselerini update etmemiz bilgisini veriyor Next diyerek devam ediyoruz.

Eğer bir proxy server kullanıyorsak forefrontun updateleri çekebilmesi için proxy değerlerini giriyoruz ve Next ile devam ediyoruz

Forefrontun kurulacağı dizini belirliyoruz.

Bu ekranda kurulacak uygulamaları  ve kopyalanacak dizinleri görüyoruz

Next diyerek kurulumu başlatıyoruz

Kurulum sihirbazı MS Exchange Transport servisini stop eder ve tekrar başlatır, ben öcesinden bu servisi stop ettiğimden Ms Exchange Transport ve buna bağlı servisleri başlatacağını söylüyor, Next diyerek devam ediyoruz.

Finish diyerek kurulumu bitiyoruz.

Bir yanıt yazın