April 30, 2024
powershell

Eğer disk boyutu x den küçük ise şunu yap Powershell

Eğer C diski x boyutundan küçük ise şu dosyaları sil Powershell. Yani bir nevi Powershell ile koşullu otomatik dosya sildirme. Bunu bir schedular task üzerine atayarak eğer diskte boş yer kalmamışsa otomatik olarak belirttiğimiz alanları sildirebiliriz.

Geçen gün ne zamandır aklımda olan bir script hazırlayayım dedim ve oturup 2 dakikada yazdım. Çok profosyonel olmasa da iş görür ve isteyen geliştirebilir.

Bildiğiniz üzere C diski genel olarak Windows işletim sisteminin kurulduğu diskdir. Bu diskte yer kalmaması sistemin kararlı bir şekilde çalışmasına engel olur ve bir çok sistem process’i düzgün çalışamaz hatta bilgisayara login olunamaz.

Bunun önüne geçmek için bilgisayar veya sunucuda bu scripti düzenleyebilir ve C alanında scriptte belirteceğiniz alandan daha az yer kalmışssa Else yapısında belirteceğiniz işlemleri yaptırabilirsiniz.

Burası Base komut

 

Powershell ile otomatik olarak dosya sildirme

Örnek bir çalışma yapalım Eğer C:\ diskinde 5 GB dan az yer kalmışsa gidip c:\temp\temp3 alanındaki dosyaların tamamını silecek.

Önemli Not: Bu scripti çalıştırmadan önce mutlaka test edin ve sizin istediğiniz dosyaları siliyor olduğundan emin olun. Test ortamında çalıştıktan sonra production ortamında deneyin. Veri kaybetmeyi istemeyiz

Bir yanıt yazın